#12 Valg

Knap et år efter at forhenværende udenrigsminister i USA, Hillary R. Clinton, trådte tilbage fra udenrigsministerposten udkom bogen “Hard Choices,” skrevet af selv samme person. Ifølge hovedpersonen selv skulle bogen give læseren et indblik i de beslutninger, der ligger bag ved avisernes overskrifter. Forklare hvilke dilemmaer og handlemuligheder, der havde været oppe og vende, når svære udenrigspolitiske beslutninger skulle træffes. Også var bogen et kampskrift. En beretning om, at valg er én ting, rigtige valg er noget andet.

I Metier #12 har skribenterne zoomet ind på de valg, vi alle sammen står overfor. Artiklerne belyser de tanker, processer og mekanismer, der finder sted, når mulige udfald af forskellige valg bliver vendt. På mange måder deler skribenterne i Metier #12 samme ønske som Hillary Clinton. At dykke ind bag overskriften og vise de virkelige overvejelser mennesket står overfor, når der skal træffes valg. Vise hvordan, det rigtige valg er subjektivt forskelligt.

Tilsammen illustrerer artiklerne de mange niveauer og felter, hvor der træffes valg. Samtidigt belyser de tilsammen den umulighed, det er, ikke at undgå at træffe et valg. Træffer du ikke valg, er det er aktivt fravalg, hvilket er et valg. Også er der de valg, vi ikke ved, vi tager. Det sker bl.a. når vi trykker ja til cookies eller accepterer betingelserne fra mobilepay.

I vores redaktion Panorama vender vi blikket mod den store verden og trækker tråde tilbage til Danmark. Her kan du bl.a. læse om Mia, der valgte at flytte med sin kæreste til Singapore og om Cathrine, der er flyttet til Tanzania for at være sammen med sin forlovede.

I vores redaktion Fokus zoomer vi ind og stiller skarpt på de ting, der undrer og fascinerer os netop nu med afsæt i vores tema. Her kan du bl.a. læse om 28-årige Badar Shah, der stiller op til kommunalvalget for Alternativet, og om fremtidens folkestyre, der kan blive baseret på algoritmer. Også er der en græsk overraskelse til de læselystne.

Tak, fordi du valgte at klikke dig ind på dette semesters Metier og rigtig god læselyst.

På vegne af redaktørerne

Mikkel Jensen, Mie Christensen, Nanna Bay Madsen, Marie Rømer og Sofie Dyjak

RUCJournalisternes Magasin