Michael elsker at fede sin kone op: »Jeg tænder på fedt, selvom det ikke er moderne«

Æbleformet, pæreformet eller form som et timeglas? Den perfekte kropsform hos kvinder er en evig diskussion blandt mænd. Men nogle mænd kan ikke få former nok. De kalder sig feeders og tænder på at se kvinder spise og tage på, til de når et tocifret tal på badevægten.

Af Nanna Bay Madsen, nbay@ruc.dk

»Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg synes, at det er smukt, når en kvinde tager på. Jeg tænder på fedt, selvom det ikke er moderne, og mens resten af samfundet kæmper for at tabe sig, så bliver jeg fysisk tiltrukket og får seksuel nydelse af figurerne og formerne på store kvinder.«

Sådan lyder det fra 36-årige Michael Sørensen, når han beskriver sin seksuelle præference for store kvinder. Han bor på Lolland sammen med sine fem børn og sin kone Line Sørensen, som han har været gift med i 15 år.

Udefra ligner de en helt normal familie, men Michael Sørensen har ifølge ham selv nogle seksuelle præferencer, som adskiller sig fra de fleste, og som for mange er grænseoverskridende og tabubelagte. Han er nemlig feeder, og hans fysiske tiltrækning for kvinder stiger derfor med kiloene.

»Når jeg går sammen med min 130 kilo tunge bedre halvdel, er jeg ved at revne af beundring og stolthed. Mange ville måske tænke, at det var på tide med en slankekur, men jeg går i stedet hen og køber hendes favorit-is til hende og fortæller hende, hvor smuk jeg synes, at hun er. Jeg synes, at det er fantastisk at give hende den mad, hun kan lide og se hende veje sig og konkludere, at tallet går i en opadgående retning,« fortæller Michael Sørensen.

»Det var enormt grænseoverskridende«

Michael Sørensen blev opmærksom på sin interesse for store kvinder i en forholdsvis tidlig alder. Allerede i folkeskolen gik det op for ham, at han havde en forkærlighed for kraftige kvinder og godt kunne lide at se dem tage på. Mange af hans jævnaldrende klassekammerater havde dog helt andre præferencer.

»Jeg kan huske, at jeg i 3. eller 4. klasse havde nogle kammerater, som havde taget et pornoblad med i skole. Der var en side i bladet, hvor der var en særdeles solid kvinde, der blev onduleret af et par mænd. Det var enormt grænseoverskridende for mig at se i den alder, for på en måde fascinerede den store kvinde mig,« fortæller Michael Sørensen og tilføjer:

»Når jeg viste interesse for piger inde i mit hoved, så viste de sig meget sjældent fra den tynde side. Jeg havde en sjov følelse af, at de andre drenge så noget helt andet i en kvinde, end jeg så. Jeg forstod ikke, hvad det var, som de kiggede efter, når de kiggede efter de tynde piger,« fortæller han, mens han griner stort.

Et stort fælleskab af feeders

Michael Sørensens interesse for store kvinder fik ham til at udforske internettet i håb om at finde ud af, om der fandtes andre derude i verden, som havde det på samme måde som ham. Her stødte han på mange fælleskaber af såkaldte feeders, og han fandt hurtigt ud af, at det var på den hylde, han hørte til. Det gav ham en følelse af ro.

»Før forstod jeg ikke mine tanker, og jeg syntes faktisk, at det var meget underligt. Så når man ser, at der er andre derude, så føler man sig lige pludselig ikke så mærkelig mere,« forklarer han.

Michael Sørensen sammen med sin hustru Line Sørensen. Foto: Privat

Siden har han været meget aktiv på internettet i forskellige grupper, hvor han jævnligt chatter med andre feeders fra hele verden. Han har også selv oprettet hjemmesiden ’Rundt er smukt’ for at sætte fokus på fænomenet og sprede viden om det til danskerne. Hans håb er, at hjemmesiden kan være med til at bryde det tabu, som han mener er forbundet med at være feeder.

»Jeg har oprettet hjemmesiden for at skabe en ikke-vammel platform og informationskilde om, hvad det vil sige at være feeder. Der er jo enormt mange fordomme om det, og mange får hurtigt den her tanke – ’nå så du er feeder, så du helmer ikke, før din kone er så stor, at hun skal bæres ud af et hul i muren?’ Det er bestemt ikke noget, som tiltaler mig, men mange tror, at det er sådan, det er at være feeder,« fortæller han.

Sexolog: Det handler om kontrol

Selvom det ikke er ligeså udbredt at være feeder i Danmark, som det eksempelvis er i USA, er det alligevel et velkendt fænomen herhjemme, mener sexolog og parterapeut Helene Kræmmer.

Ifølge hende er det ofte et ønske om kontrol, som driver feeders og deres lyst til at se kvinder eller mænd tage på.

»Jeg har opfattelsen af, at det for feeders handler om magt og følelsen af at skabe en kvinde eller mand, der er afhængig af en. Der opstår en form for gensidig afhængighed ved, at feederen føler, at partneren har brug for omsorg i form af mad og beundring,« siger hun.

Helene Kræmmer mener derudover, at feeders ofte glemmer de sundhedsrisici, der kan være forbundet med at fede et andet menneske op til en meget høj vægt.

»Sundhedsrisikoen er ikke eksisterende, eller den bliver i hvert fald bevidst eller ubevist skubbet til side. For her er målet om at skabe en overdådig krop med mange kurver vigtigere, end de konsekvenser, det kan medføre,« forklarer hun.

»Jeg har et stort forkælergen«

Ifølge Michael Sørensen bliver han tit mødt med fordomme om, at feeders er besatte af kontrol og ikke tænker på konsekvenserne.

For ham handler det at være feeder dog ikke kun om tvang eller den seksuelle nydelse, han får ud af at se kvinder tage på. Ifølge Michael Sørensen er det vigtigste derimod at forkæle sin partner og vise sin kærlighed ved at lave god mad og sørge for, at partneren ikke mangler noget.

»Jeg har et stort forkælergen, og jeg kan godt lide at forkæle min kone med mad og sørge for, at hun har det godt, og at der hele tiden er noget guf i nærheden af hende. Men jeg føler ikke noget behov for at proppe det ned i halsen på hende eller for at kontrollere hende, selvom jeg ønsker mig, at hun tager på og godt kan blive trist, hvis hun ikke gør,« siger han, mens han fastslår, at han dog aldrig vil tvinge sin kone til noget, som hun ikke vil gå med til.

Dog erkender Michael Sørensen også, at der har været en del udfordringer forbundet med ønsket om at se kvinder tage på. Hans kone har nemlig ikke samme ønske om at stige i vægt, og det har skabt udfordringer for parret.

»Line har før synes, at det var for meget og har ofte kun spist, fordi hun vidste, at jeg godt kunne lide det. Hvis Line vejer alt for meget, så synes hun heller ikke, at det er sjovt, for så kan hun ikke gøre, hvad hun vil, og sådan skal det ikke være,« fortæller Michael Sørensen og understreger, at det derfor er vigtigt at finde en passende balancegang og tale om tingene.

Michael Sørensen sammen med sin kone Line Sørensen. Michael er feeder og tænder på at se hende stige i vægt. Foto: Privat

Michael Sørensens forkærlighed for at se kvinder tage på har også sat sine spor på Line Sørensens krop. Da de to mødte hinanden for over 15 år siden, vejede hun 70 kilo. I dag vejer hun 130 kilo.

Ifølge Michael Sørensen selv er han godt klar over, at det kan være skadeligt at veje så meget, og derfor har han sat en klar regel for, hvor hans grænse for at fede en kvinde op går.

»Jeg har set kvinder helt op til 200 kilo, som jeg synes er rigtig pæne. Men der går grænsen så også. Hvis det bliver meget mere end det, så får jeg naturvidenskabelige kvababbelser og tænker, at det begynder at være rigtig usundt og farligt. Jeg har en tommelfingerregel om, at en kvinde ikke må blive tungere, end at vi kan slentre en romantisk måneskinstur sammen og gå ud og kigge på stjernerne, og derfor er jeg godt tilfreds med min kones vægt,« fortæller Michael Sørensen.

Ifølge Michael Sørensen har parret efterhånden fundet en fornuftig mellemvej, hvor både han og hustruen Line Sørensen er tilfredse med tingene, som de er.

»Vi regner os selv for at være meget lykkelige, som det ser ud nu. Jeg er udmærket godt klar over, at jeg er en meget heldig mand, fordi jeg har en hustru, der kan bære over med mine specielle tilbøjeligheder,« fortæller han med et stort smil.

Et opgør med et samfundsideal

For Michael Sørensen handler livet som feeder dog ikke kun om lysten til at fede et andet menneske op. Det handler også om at bryde med det ideal, han mener, der hersker i samfundet, hvor slanke kvinder dominerer modebladene og medierne.

»Jeg mener, at vi har et problem i samfundet, hvor det her slankeideal simpelthen slår flere ihjel, end det redder. Jeg synes, at vi har en rangordning i samfundet af, hvad vi må holde af og ikke må holde af, hvor de kraftige mennesker er i den sidste kategori,« forklarer han.

Derfor vil Michael Sørensen også fortsætte sit stille oprør mod slankeidealet og blive ved med at holde af alt med runde kurver og former. Han har derfor heller ikke planer om at lægge sit liv som feeder bag sig lige foreløbig.