Ideal (sb): I. Forestilling om, hvordan noget bør være således, at det er værd at stræbe efter det; II. Person eller ting betragtet som den perfekte repræsentant for en kategori.
Sådan ser forklaringen ud, hvis du spørger Den Danske Ordbog, hvad et ideal er. En forklaring, der umiddelbart fortæller os, at der i virkeligheden ikke er nogen klar definition på, hvad et ideal er: Idealer er nemlig individuelle. Hvad enten det er forestillinger om det gode parforhold, den optimale hobby eller noget så simpelt som idealet om altid at putte spelt i morgenbollerne. Men idealer har aldrig været mere aktuelle end i dag.
Som studerende støder vi (især) også på dem. I dag skal vi ikke kun være den gode studerende, men vi skal også have erhvervserfaring, vi skal leve sundt, vi skal pleje familiebåndene, vi skal være sociale, vi skal huske at få vores søvn, og så skal vi selvfølgelig også huske at være unge. Puuuh, der kan være fart på.
Derfor sætter vi i Metier #13 fokus på idealer, fordi det er vigtigt med perspektiver og nuancer, der minder os om, at der er vidt forskellige måder at leve livet og at gøre tingene på. Og vigtigst af alt: Fordi ingen har fundet den korrekte formel på idealet for det gode liv endnu.
I denne udgave af kan du læse historier, der afspejler de mange forskellige måder, hvorpå idealer kan gribes an. Derfor bevæger historierne sig i vidt forskellige retninger, så du kan gå fra siden med nye perspektiver på, hvad der er ideelt i denne verden. I Metier #13 kan du for eksempel læse om, hvordan det er at leve af pulvermad, hvordan det er at gå igennem et kønsskifte og om det smukke ved cross border journalistik.
Det må da være den IDEELLE måde at bruge sin tid på?
Rigtig god læselyst på vegne af Redaktionen!
– Bjarke Holst & Ida Zachrau Andersen, chefredaktører