TILMELD NYHEDSBREV

#08: Hva’ så nu, mand?

LEDER: Metier på mandetur

 

For 100 år siden, i 1915, fik kvinder stemmeret i Danmark. Det var stort! Men hvad skete der i grunden med mændene, da kvinderne fik mulighed for at vælge de politikere, der styrer landets love? Det undersøger Metier i dette nummer. Under temaet ”Hva’ så nu, mand?”, sætter vi fokus på den moderne mand anno 2015. For det er som om, manden igennem historien har været allestedsnærværende, og på samme tid har han nærmest været usynlig.

 

Vi vil zoome ind på manden, zoome ud, vende ham, dreje ham, udforske ham. Vi vil spørge nysgerrigt, lytte efter: Hvem er du, mand? Undersøge hans køn, hans seksualitet, hans maskulinitet. Forstå hans køn som en hverdagsoplevelse, en kropslig erfaring, en identitet.

 

I Fokus kan du derfor læse om det mandlige skønhedsideal, hvor vi både undersøger den klassiske muskuløse mand i artiklen om en mandlig croquismodel, men også komme ind under silkestoffet på en ung fyr, der har det bedst i kjole og høje hæle. Du kan lade dig omfavne af historien om en mand, der kæmper med tabuerne ved at være i krise efter incest eller høre om en lille pige, der bare drømte om at være en dreng.

 

I Panorama tager vi dig med til Vietnam, hvor transseksuelle gør, hvad de kan for at skjule deres kønsskifte. Du kan også tage med til Israel, hvor det ikke kun er mænd, der trækker i de militærfarvede klæder, og du kan høre fra et par palæstinensiske herrer, som drømmer om at komme uden om det traditionelle ægteskab.

 

I Vores Verden kan du møde dette nummers inspirationskilde, nemlig journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen, som mener, at mænd skal turde dele ud af deres erfaringer, akkurat ligesom han gør i sin ofte meget personlige journalistik. Du kan læne dig tilbage til historien om den unge freelance-journalist, der kæmper for at få sine arabiske fortællinger på den danske dagsorden og tabe pusten over portrættet af Morten Sabroe og hans temperamentsfulde formuleringer. I Metier guider vil vi præsentere dig for fire fede fortællinger om den moderne, skæve og helt normale mand.

 

GOD LÆSELYST, mænd, kvinder, alt imellem og udenom.

 

På vegne af redaktionen,

Kathrine Meyer Jørgensen og Sofie Sørensen

 

Gå til magasinet  #07 - Du som er i himlen

© 2015 Metier, all rights reserved.