TILMELD NYHEDSBREV

#07 - Du som er i himlen

LEDER: Hvad tror du på?

 

Velkommen til den første onlineudgave af magasinet Metier!

 

På Metier tror vi på den journalistiske kvalitet og har derfor sagt farvel til tidskrævende grublerier over annoncekroner, tryksværte og distribuering. I stedet vil vi være med til at udvikle den gode netjournalistik. Vi håber derfor, at Metiers fortællinger med tiden også vil folde sig ud i både lyd og levende billeder. Men i første omgang må du nøjes med et klassisk Metier-magasin, der er båret af billeder og det skrevne ord.

 

I dette nummer sætter vi fokus på Du som er i himlen. Folkekirken er til evig debat – og nu er den også sat til salg. Mens kirke- og kulturminister Marianne Jelved sælger ud af de danske kirker, undersøger vi, hvad der kan erstatte det rum, som kirken efterlader – og om det overhovedet kan erstattes? Vi tager ikke kun temperaturen på den danske folkekirke anno 2014, men stiller også spørgsmålstegn ved forholdet til religion i dag - både i Danmark og i udlandet. Hvor er religionen på vej hen? Og hvad tror vi egentlig på?

 

I Fokus kan du møde en gadepræst, en biodynamiker og en nonne. Du får svar på, hvad en kirke koster, og Metier guider dig til livets overgangsriter uden om religionen. I Panorama vender vi blikket ud mod verden og besøger en dansk kirke i London, møder Gud i Brooklyn og ser på, hvordan religion har ledt til vold og had i Sri Lanka. I Vores Verden går vi på opdagelse i journalistikken. Her kan du møde Henrik Hoffmann Hansen, der både er politisk redaktør på Kristeligt Dagblad og dette nummers Inspirationskilde. Han fortæller om, hvordan kristne værdier påvirker måden, han bedriver journalistik på. I kølvandet på Metiers egen overgang fra papir- til online magasin, kan du blive klogere på det skift, der er ved at ske i medieverdenen, hvor medierne går fra tryk til klik.

 

Vi håber, I vil tage godt i mod det nye Metier og ønsker jer GOD LÆSELYST. Amen!

 

På vegne af redaktionen,

Nicoline Larsen og Sofie Sørensen

 

© 2014 Metier, all rights reserved.